«یکی از جامع‌ترین مراحل مذاکره» بین ارمنستان و جمهوری ‌آذربایجان انجام شد

کرملین می‌گوید معاهده صلح نهایی بین باکو و ایروان می‌تواند در مسکو امضا شود

جمهوری آذربایجان و ارمنستان روز شنبه دور جدیدی از مذاکرات صلح را با میانجیگری اتحادیه اروپا انجام دادند. در عین حال، روسیه پیشنهاد برگزاری نشستی در مسکو را داده است و می‌گوید معاهده صلح نهایی بین باکو و ایروان می‌تواند در مسکو امضا شود.

به گزارش خبرگزاری فرانسه به نقل از وزارت خارجه باکو، الهام علی‌اف، رئیس‌جمهوری آذربایجان، و نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان، در بروکسل دیدار کردند. هدف این مذاکرات حل تخاصم چند ده ساله بر سر منطقه ناگورنو قره‌باغ است که بخشی از خاک جمهوری ‌‌آذربایجان محسوب می‌شود اما اکثریت ارمنی دارد و در حال حاضر، بخش‌های وسیعی آن تحت تسلط «جمهوری آرتساخ» است که از طرف هیچ کشوری به رسمیت شناخته نمی‌شود.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

شارل میشل، رئيس شورای اروپا که میانجی این مذاکرات بود، آن‌ها را «صریح، صادقانه و بنیادین» خواند. او گفت این ششمین دیدار دو رهبر بوده و بخشی از روندی که از اوایل ماه مه شروع شده و شامل مذاکرات در سطوح رهبری، وزرای خارجه و معاونان نخست‌وزیر در بروکسل، کیشینائو، واشنگتن، مسکو و مناطق مرزی دو کشور بوده است. میشل تاکید کرد: «یکی از جامع‌ترین و سرسخت‌ترین مراحل مذاکره بین ارمنستان و ‌آذربایجان را پشت سر می‌گذاریم.»

میشل افزود:‌ «پیشرفت واقعی متکی به قدم‌های بعدی است که باید در آینده نزدیک برداشته شوند. اولویت این است که خشونت و سخن‌وری سرسختانه متوقف شود تا فضای مناسب برای صلح و مذاکرات عادی‌سازی فراهم شود.» او در ضمن، خواهان جلسه دیگری بین علی‌اف و پاشینیان در بروکسل پس از پایان تابستان شد. همچنین، جلسه‌ای پنج‌جانبه (با حضور رهبران فرانسه و آلمان) در حاشیه سومین «نشست جامعه سیاسی اروپا» قرار است در ماه اکتبر در قصر الحمرا در گرانادای اسپانیا برگزار شود. این نهاد سال گذشته در پی حمله روسیه به اوکراین بنیانگذاری شد و اولین جلسه‌اش در اکتبر ۲۰۲۲ در پراگ برگزار شد. چهل‌وچهار کشور اروپایی، از جمله باکو و ایروان، در کنار اتحادیه اروپا در این نهاد حضور دارند. روسیه، بلاروس و قزاقستان تنها کشورهایی‌اند که می‌توان گفت اروپایی محسوب می‌شوند اما در این سازمان حضور ندارند.

مذاکرات روز شنبه در بروکسل در حالی انجام شدند که باکو اخیرا کریدور لاچین که تنها راه ارتباطی زمینی بین ارمنستان و قره‌باغ را ممکن می‌کند، بسته و این باعث افزایش تنش‌ها شده است.

بیشتر از جهان